Re: půjčka zaměstnanci 75 000 Kč
Smlouvu o zápůjčce bych udělala, může se stát že přijde exekuce a nebude z čeho včas vrátit, kdyby to bylo jako záloha. Vyšší splátky zápůjčky řešíme přes pokladnu, vyplatíme mzdu v hotovosti a ihned přijmeme do pokladny příslušnou splátku zápůjčky. To že mu nic nezůstane je v takovém případě jeho problém, třeba má ještě jiné zdroje (plat manželky atd.)
ano děkuji, přesně takto jsem to chtěla řešit já, udělat dohodu o výplatě mzdy v hotovosti, čímž zruším dohodu zasílání mzdy na účet a paní na pokladně si vždy ze mzdy ponechá 12500 Kč. Ve smlouvě o zápujčce bych dala tuto částku a 6 měsíců.
ředitel chce zálohu,tak se ptám, abych mu netvrdila že něco nejde, když třeba ano
pravda, děkuji Vám oběma moc. Toto bude pádný argument, doklad o zápujčce je jistota, že dostaneme částku zpět, např. kdyby chtěl zrušit pracovní poměr atd. a obojí nejde. :) Jste zlaté. Nějak už jsem se v tom motala, poskytujeme první. Opravdu děkuju
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
24. 9. 2015 11:40
Předem Vám všem přeji hezký den. Měla bych velikou prosbu.
Dnes jsem se dozvěděla, že by rád pan ředitel poskytl zaměstnanci půjčku 75 000 Kč.
Sestavila jsem smlouvu o zápujčce (bezúročné), díky výši 75 tis není předmětem daně ani zam-ce ani zam-ele. Ale podmínka poskytnutí je, že to pán slíbil vrátit do 6 měsíců.
Mám to prý udělat formou zálohy, nyní vyplatit a v dalších 6 měsících strhávat. (pomiňme, že bude mít zaměstnanec na výplatě 0, sama tomu nerozumím, že to takto akceptuje).
Lze vůbec vyplatit ZÁLOHU na mzdu PŮL ROKU DOPŘEDU a pak zaměstnanci nic nedávat? (jsem si vědoma úskalí možné nemoci atd.)
Děkuji moc za pomoc.