Re: nemoc a výpověď z pracovního poměru
Na dohodu nepřistupujte.
Pokud by vám doručila výpověď do konce září (nevím, jaký zákonný důvod by si musela vymyslet) tak od 1.10. začne běžet výpovědní doba, která by měla skončit 30.11.2015. Vy v té výpovědní době onemocníte, budete mít nárok na náhradu mzdy v prvních 14-ti dnech a následně budete pobírat nemocenské dávky od OSSZ. Pokud nebude PN ukončena do 30.11 a vy neprohlásíte že netrváte na prodloužení PP, tak se vám výpovědní doba o dobu nemoci prodlouží a váš PP skončí až po nemoci.
Kdybyste přistoupila na dohodu a další PN začala po době delší než 7 kalendářních dnů od skončení PP, neměla byste nárok ani na nemocenské dávky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 9. 2015 19:12
Lékař mi vystavil neschopenku do 30.9.2015 a zároveň mě objednal na 16.10.2015 na operaci nohy, kde bude asi delší doba rekonvalescence. Šéfová mi řekla, pracuji u soukromnice, že mi dá teda výpověď. Kdy budu tedy propuštěna, předpokládám, že výpověď mi dá do konce září, výpovědní lhůta tedy začne běžet od 1.10. Můžu být propuštěna k poslednímu listopadu i kdyby se nemoc protáhla dále do prosince?
Děkuji za radu.