Re: výpověď pro nadbytečnost
takže jeho PP by měl skončit 30.11. Pokud bude 30.11. v PN, pracovní poměr neskončí, pokud neprohlásí, že na jeho prodloužení netrvá. Pokud by to prohlásil, může PP skončit, PN může i nadále pokračovat a on může dostat v listopadové výplatě vyplacené odstupné. Pokud by na trvání PP trval (tedy by neprohlásil, že netrvá), bude po skončení nemoci dobíhat ještě výpovědní doba.
Takto jsem si to myslela, i když mi to přijde trošku jako případný kalkul ze strany zam-ce, když onemocní ve výpovědní lhůtě ... Je potom tedy možné, že by třeba skončil až 31.1.2016? Pokud by čistě teoreticky byl celé dva měsíce na neschopence? Rozumím tomu dobře tak, že pro zam-ce by to nebylo úplně dobré, protože by se mu snížilo odstupné, když by se počítalo z nemoci?
ano,je to možné, že by skončil až v lednu. V době nemoci ale musí dodržovat režim práce neschopného, v prvních 14 dnech mu můžete udělat kontrolu, pak ho můžete nechat kontrolovat OSSZ, prostě mu to trošku můžete osladit. Navíc i odstupné dostane až při skončení PP. Možná mu jde spíš o to po výpovědní dobu nechodit do práce.Ale odstupné se mu nemocí nesníží, nemoc nemá na průměrnou mzdu vliv (vždy počítáte mzdu a odpracované hodiny)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 9. 2015 9:11
Dobrý den,
prosím o radu, pokud ukončíme se zaměstnancem PP výpovědí pro nadbytečnost, s 2 měsíci odstupného k 1.10.2015. Zaměstnanec by nastoupil na nemocenskou, prodlužuje se o tuto dobu výpovědní lhůta? Jde mi o to, zda kdyby byl třeba dva měsíce doma tak by počala běžet výpověď až po nemocenské a v zaměstnání by zůstal ještě ty případné dva měsíce navíc? Děkuji mnohokrát za reakce...