Je nutné podat dodatečné přiznání k DPH?

• (neregistrovaný)

30. 9. 2015 10:46

Dobrý den, paní z Ruska si u nás (s.r.o., plátce DPH) objednala výrobu vzorků, 30.7. zaplatila proformu (500 Eur), 30.7. jsem vystavila i fakturu shodnou s proformou. Do Přiznání k DPH jsem to nedávala, čekala jsem, až se zboží vyrobí, vyclí a podle datumu ukončení vývozu dám do Přiznání. Včera paní psala, že to chce poslat ne do Ruska, ale na firmu do Itálie, právě zjišťujeme DIČ (VAT), tak snad bude aspoň plátce DPH. Ale chci se zeptat, jestli musím podat dodatečné daňové přiznání za červenec, protože když je to teď odeslání zboží do EU, měla jít faktura do Přiznání s přijatou platbou? Je to tak? Děkuji moc za odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 9. 2015 10:53

alli (neregistrovaný)

Re: Je nutné podat dodatečné přiznání k
      pokud nebude reg. k DPH v EU, pak jste měli z úhrady odvést DPH na výstupu do ř. 1 nebo 2 přiznání
      pokud je reg. k DPH a půjde tedy o plnění osvob. od DPH dle §64 ZDPH, tak úhrada se do ř. 20 neuvádí, ale až dodání zboží

• 30. 9. 2015 11:11

Kateřina111 (neregistrovaný)

Takže pokud bude registrovaná k DPH, tak to půjde na ř. 20 až teď, až se to bude odesílat (nejspíš tedy zítra), takže až do říjnového přiznání?

• 30. 9. 2015 12:29

alli (neregistrovaný)

ano

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).