Re: Přechod z paušálu-důvodu velké příjm
Pokud uplatňujete výdaje procentem z příjmů, tak výše příjmů ke zdanění dle § 7 není nijak omezena.
Pokud jste za období od 1.1.2015 do dnešního dne měl příjmy vyšší jak 2.mil. Kč, tak si můžete z těchto příjmů uplatnit výdaje procentem z příjmů v maximální výši, uvedené v § 7 odstavec 7 ZDP. Z příjmů přesahujících 2.mil.Kč si již žádné výdaje (při využití § 7 / 7) neuplatníte.
Příjmy vyšší jak 2.mil. Kč nejsou důvodem pro povinný přechod z uplatňování výdajů procentem na uplatňování skutečných výdajů.
Re: Přechod z paušálu-důvodu velké příjm
Příklad:
budete mít příjmy 2.600.000 Kč
uplatníte max. možnou částku výdajů, vypočtenou jako 60% z 2.000.000 Kč, tj 1.200.000 Kč.
Dílčí základ daně 2.600.000 - 1.200.000 = 1.400.000 Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
Chytila páječku za pálivý konec, přesto se nevzdala. Dnes tvoří unikáty z cínu i skla
5. 10. 2015 17:50
Dobrý den,
prosím o radu. Jsem podnikatel tedy FO a ještě za rok 2014 jsem podával daň. přiznání, kde jsem si uplatňoval výdaje paušálem 60%. Nyní se mi podařilo přesáhnou příjmy přes 2 000 000. Chápu správně, že musím podat dodatečné daňové přiznání za rok 2014, kde dodaním pohledávky za rok 2014 a musím udělat opravný přehled na OSSZ a ZP???? Je to tak správně?
Moc děkuji všem za rady.
PJ