Re: Vyživované dítě
Částečně. Má pravdu, že promoce je jen slavnostní akt.
Důležitý je měsíc, ve kterém udělala státnice. Jestliže to bylo v září, přineste potvrzení a budete mít nárok ještě za říjen. Do prohlášení zapíšete, že neměla celý měsíc říjen pojištěné zaměstnání ani nárok na podporu.
Re: Vyživované dítě
Kdyby s tím účetní měla problém, tak jí můžete citovat zákon
§14 Zákon o státní soc.podpoře
b) kalendářní měsíc, v němž dítě ukončilo řádně10b) studium na vysoké škole, a dále kalendářní měsíc následující po kalendářním měsíci, v němž dítě ukončilo řádně10b) studium na vysoké škole, pokud dítě nevykonává po celý tento měsíc výdělečnou činnost podle § 10 ani nemá po celý kalendářní měsíc nárok na podporu v nezaměstnanosti nebo podporu při rekvalifikaci,
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
Chytila páječku za pálivý konec, přesto se nevzdala. Dnes tvoří unikáty z cínu i skla
6. 10. 2015 13:49
Dcera ukončila studium Bc. státní zkouškou v září 2015. Tak jsem předpokládala,že ještě za říjen ji mám jako vyživované dítě - i když v říjnu dosáhne 26 let. /Ale není zaměstnaná, nepobírá podporu.../
Ptala jsem se na to ve mzdové účtárně, jestli je potřeba ještě nějaký doklad nebo doplnění Prohlášení - a bylo mi sděleno
že :
potvrzení je třeba na 09/2015 , za 10/2015 sleva na dani již nenáleží ( promoce je již jen slav.akt)
Myslím si,že paní nemá pravdu.