Re: prodej strojů na SK+montáž,DPH,Intra
ptám se znovu, co je ve smlouvě - dodání zboží s instalací (je jedno, zda vy nebo subdodavatel) nebo dodání zboží? komu bude váš klient fakturovat?
poradím jen s DPH (bohužel zadání do Kastner neznám)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
12. 10. 2015 14:34
Dobrý den,
prosím o radu, klient prodal různé stroje na Slovensko, jedná na o zásobníky na obilí, stroj na čištění obilí, mlýnský stroj, stroje pro dopravu obilí, provedl montáž a uvedení do provozu. Vše vyfakturoval na jedné faktuře s 0 % DPH, je to tak správně?
A jaký typ DPH uvedu v programu, mám Kastner Stereo, je tu brána montáž jako vedlejší plnění a celé to půjde jako dodání zboží do jiného členského státu nebo bude jiný typ DPH u zboží a jiný u montáže, tedy poskytnutí služby s místem plnění mimo tuzemsko?
Další dotaz mám k Intrastatu, jak to mám prosím vše nahlásit, stroje budou všechny spadat pod jeden kód Stroje a přístroje používané v mlynářství nebo při zpracování obilovin..., ale co ta montáž?
Moc děkuji, vůbec si s tím nevím rady :-(