Re: Dotaz na proplaceni hodin pred propu
§ 192
"Má-li zaměstnanec za pracovní den, v němž mu vzniklo nebo zaniklo právo na náhradu mzdy nebo platu podle odstavce 1, také právo na mzdu nebo plat za část pracovní doby, přísluší mu za tento den jen poměrný díl náhrady mzdy nebo platu připadající na tu část pracovní doby, za kterou mu nenáleží mzda nebo plat."
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
Chytila páječku za pálivý konec, přesto se nevzdala. Dnes tvoří unikáty z cínu i skla
26. 10. 2015 11:14
Dobry den, 29.9. jsem v praci odpracovala 4 hodiny, vzala jsem si propustku a odesla k lekari, ktery me uvedl do stavu pracovni neschopnosti. Neschopenku mi ale napsal od 29.9. a v praci mi potom bylo receno, ze nemam narok na zaplaceni odpracovanych 4 hodin. Me se to ale zda jako hloupost, jednou jsem prece ty hodiny odpracovala, tak by mi je snad mel zamestnavatel zaplatit. Prosim o odpovedi s uvedenim zakoniku a paragrafu, dekuji.