Re: Tech. zhodnocení vs. oprava nemovito
Ano, také jsem již zažila, že kontrola vyloučila daňové odpisy, protože se nejednalo o TZ
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 10. 2015 9:19
Prosím o názor zda jde o TZ nebo opravu. Opravujeme nemovitost - kulturní památku, která je v obchodním majetku OSVČ. Řeším nyní opravu střechy, zda půjde o TZ a nebo opravu. Na střeše bude vyměněna krytina (pálená za šindel), budou vyspraveny původní trámy, vyměněny latě a doplněny izolační desky. Navíc bude střecha celkově asi o 10 cm zvednuta, aby vznikl prostor pro foukanou izolaci, která tam ale zatím nebude a je to jen příprava pro budoucí roky. Je možné, že se ani izolace dávat nikdy nebude. Požadavkem památkářů je, aby střecha zůstala co nejvíc věrná své původní podobě, oprava je s nimi odsouhlasena. Tedy ukazovalo by to spíše na opravu. Vrtá mi ale hlavou to zvýšení kvůli případné budoucí foukané izolaci. Ještě dodám, že oprava je spolufinancována z dotace, která je označena jako neinvestiční, se zákazem použití na modernizaci památek. Naše oprava je ze strany poskytovatele dotace odsouhlasena. Poradíte?
Chtěla jsem také pořídit nějakou literaturu na téma TZ vs. oprava, ale v knihkupectvích jsem nepochodila, že prý už min. pět let nic nevyšlo. Máte na nějakou literaturu tip? Budu toho řešit více, jde o celkovou rekonstrukci stavby.
Děkuji.