Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
Chytila páječku za pálivý konec, přesto se nevzdala. Dnes tvoří unikáty z cínu i skla
29. 10. 2015 7:39
Dobrý den,
zaměstnanec chce uplatnit do RZD hypotéku, vše je podle zákona v pořádku (majitel nemovitosti + účastník smlouvy), ale účel úvěru je jednak koupě specifikované nemovitosti, což je v pořádku, ale pak je tam i refinancování úvěru od jiné banky - když jsem chtěla doložit i tutu refinancovanou smlouvu, tak mi řekl, že to je hypotéka bývalé majitelky a k té se nemá jak dostat, což chápu. Myslím si, že bez této refinancované smlouvy nelze hypotéku uznat, navíc pokud v té původní není uveden jako účastník, tak by to nešlo, i kdyby ji dodal.
Ještě jsem mu navrhla, aby si to uplatnil přes FÚ - máte někdo zkušenost, že tento specifický případ FÚ uzná?
("Měl radost", ale co já nadělám - pokud mi přijde kontrola z FÚ a já nebudu mít v pořádku doložené podklady, které odpovídají zákonu, tak mám potom smůlu....)
Za rady děkuji.