Re: zdanění pronájmu - náklady?
Hlavně dobře napište nájemní smlouvu, protože celková částka nájmu se dá rozdělit na zálohy na elektřinu, vodu a pod. a ke zdanění je pak jen samotný nájem (a z něj teprve 30% nákladů). Zálohy musíte ovšem nájemníkovi vyúčtovat, až dostanete fakturu za skutečně spotřebované energie.
Re: zdanění pronájmu - náklady?
Všem vám velmi děkuji za cenné rady. Vzor nájemní smlouvy mám z cédéčka , kde jsou vzory různých smluv. Taky už jsem četla o tom, že příjmem je jen samotný nájem, a zálohy na energie ne.
Bratr má příjmy ze zaměstnání, a navíc bude mít tedy ještě ten pronájem. Děti nemá, ale když už to probírám, tak mě zaujala to, že by neměl nárok na slevu na děti ( člověk, který děti má ). Závisí to na tom, kolik procent z celku tvoří podíl příjmů z nájmu a ze zaměstnání? děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 11. 2015 16:18
Dobrý den
prosím o radu, můj bratr chce pronajmout svoji garsonku. Příjem bude zdaňovat jako příjem §9. Může si v daňovém přiznání uplatnit nějaké výdaje? Daň z nemovitostí ?, to mě asi jediné napadá.
děkuji vám za pomoc