Zkrácení doby určité

• (neregistrovaný)

2. 11. 2015 7:06

Dobrý den, moc prosím o radu. Máme zaměstnankyni, kterou jsme přijali kvůli dotaci od úřadu práce. Doba určitá byla sjednána na 13 měsíců, protože nastupovala 1.12., tak ať má smlouvu do 31.12. dalšího roku. Bohužel byly se zaměstnankyní od počátku problémy a majitel nebyl s její práci od počátku spokojený, ale kvůli dotacím ji nemohl propustit. Po 7-mi měsících došlo ke konfliktu mezi majitelem firmy a zaměstnankyní a zaměstnankyně šla na nemocenkou. Situaci to alespoň na čas vyřešilo. Nyní však přišla s tím, že ji nemocenská bude končit, ona sama se nechce do firmy vracet a zaměstnavatel jí tam také nechce. Je mi jasné, že jí musíme zajistit práci, a v případě, že zůstane sama, tak jí musíme hradit 100% náhrady. Přišla však s tím, že jí na úřadu práci někdo navrhl, ať se domluví se zaměstnavatelem, ať sepíše dodatek k pracovní smlouvě o zkrácení pracovního poměru na dobu určitou a to k datu ukončení pracovní neschopnosti. Logicky nechce ukončovat prac.poměr na dohodu, protože by měla zkrácenou podporu v nezam. Nikdy jsem se s tímto nesetkala. Je možné tento dodatek sjednat? A na jaký paragraf se lze odkázat? A nebude pak problém s ÚP, když budou muset vyplácet vyšší podporu, aby naši firmu pak nenapadli za porušení zákona? Předem moc děkuji za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).