Re: Potvrzení o příjměch pro banku aritm
myslím, že pro to asi ani opora v zákoně není, ona taky každá banka chce něco jiného. Nová účetní to vyplňuje špatně, pro banku se vyplňuje aritmetický průměr, vč. zahrnutého odstupného, náhrad za dovolenou, v době PN...Měla by postupovat podobně jako u vyplňování potvrzení pro přídavky...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
Chytila páječku za pálivý konec, přesto se nevzdala. Dnes tvoří unikáty z cínu i skla
2. 11. 2015 9:57
Dobrý den,
vždy jsem počítala potvrzení pro bankovní instituce aritmetickým průměrem. Teď přišla na moje místo nová účetní a počítá potvrzení za použití koeficientu, který se používá pro potvrzení pro pracovně právní účely (ÚP, odstupné apod.). Hledám v zákoně, kdo to teda počítá správně, ale nemůžu nic konkrétního najít. V diskuzích jsem se sice dočetla, že to správně počítám aritmetickým průměrem, ale tu oporu v zákoně najít nemůžu. Můžete mi prosím poradit nějaký odkaz?
Děkuji moc.
Jana