Re: OSVČ a DPČ
Aha. Takže žádná rodičovská dovolená, ale pobírání rodičovského příspěvku. Pro OSSZ jste OSVČ vedlejší i když budete mít jinou pojištěnou činnost jen část měsíce (DPČ nebo DPP nad 10000,- Kč). U ZP je to jinak, tam byste ji musela mít celý měsíc, od 1.12. do 31.12.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
Chytila páječku za pálivý konec, přesto se nevzdala. Dnes tvoří unikáty z cínu i skla
2. 11. 2015 10:10
Dobrý den,
potřebovala bych poradit, končím v listopadu 13-tého rodičovskou dovolenou a mám OSVČ vedlejší (cca. 40 000,- ročně příjmy). Mám ještě DPP, která mi končí na konci roku. Nebo mám možnost jít na DPČ u stejného zaměstnavatele ale až od 10.12.2015. Za jaké měsíce si musím platit min. pojistné? Jsem z toho zmatená, předem děkuji za odpovědi.