Platební a splátk.kalendáře-v.s. a KH

• (neregistrovaný)

4. 11. 2015 14:08

Prosím, jak budete řešit variabilní symboly u splátkových, popř. platebních kalendářů - jedná se mi hlavně na výstupu?
    Uvádíme na každý měsíc stejný variabilní symbol, klienti si zřizují trvalé příkazy.
    Jak nejlépe vyřešit, tj. jak uvádět do kontrolního hlášení? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 11. 2015 15:01

jinka (neregistrovaný)

Re: Platební a splátk.kalendáře-v.s. a K
      Také s tím bojuju.
      z informací:
      "V případě splátkového kalendáře podle § 31 ZDPH – každé dílčí zdanitelné plnění se bude vykazovat samostatně do kontrolního hlášení za období, do kterého spadá podle data uskutečnění zdanitelného plnění (s opakováním ev. čísla dokladu – splátkového kalendáře)"
      To znamená, že pravdědobně budu ručně upravovat každý měsíc, pochybuji že mi SW dá možnost použít stejné číslo DD.
      Na platební kalendář jsem zatím žádnou informaci ze" správy" nepostřehla, ale očekávám obdobné.

• 5. 11. 2015 7:55

Maxx (neregistrovaný)

Už to tu bylo - konzultujte s dodavatele softwaru. V mém programu můžu mít stejné VS u více položek (závazků i pohledávek). Jen mě to upozorní, že už VS existuje. Uložit to se stejným VS jde.

• 5. 11. 2015 8:08

Ivanka.. (neregistrovaný)

Ano, náš SW to také umí. Takže řešení je dávat stejný v.s. u všech splátek a platby přiřazovat k té nejdříve splatné, je to tak?

• 5. 11. 2015 8:30

Maxx (neregistrovaný)

Ano :-)
      Možná bych koukla do popisu spl. kalendáře, jak jsou popsány splátky. Aby druhá strana pochopila, že VS = číslo daňové dokladu a uváděla do KH stejné číslo DD jako Vy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).