Re: FKSP a nepeněžní dar
napřed se ujistím, jde o dar ?
: za mimořádnou aktivitu ve prospěch zaměstnavatele, za sociální, humanitární pomoc, při životním jubileu 50 a každých dalších 5 let, při pracovním jubileu 20 a každých dalších 5 let a při prvním odchodu do starobního nebo invalidního důchodu pro invaliditu třetího stupně.
Re: FKSP a nepeněžní dar
Firma koupila něco za 5000, z pokladny vyplatíte 5000. 2500 zaúčtujete jako dar a 2 500 jako pohledávku za zaměstnancem.
Jak přesně zadat do mezd Vám neporadím (asi jako 1% auto apod.) důležité je aby se přidanilo 500Kč (SP, ZP, daň)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
Chytila páječku za pálivý konec, přesto se nevzdala. Dnes tvoří unikáty z cínu i skla
4. 11. 2015 15:25
Dobrý den, prosím moc o radu - nyní řeším situaci kdy zaměstnanci náleží z FKSP odměna ve výši 2 500,-. On se rozhodl, že si koupí dar a mně donesl účtenku (v hodnotě cca 5 000,-). A já nyní absolutně nevím jak to zpracovat... můžete mi prosím poradit, jak jí to nejen proplatit přes pokladnu a zároveň hlavně jak to zadat do mezd (jaká částka a do čeho mi má vstupovat). Jestli tomu rozumím, tak do 2 000,- se neplatí daň, ZP,SP? Budu vám velice vděčná za rady :-)