Re: Faktura - IČO i kdo ho vydal?
>Dobrý den,
>
>jsem FO podnikatel, živnost volná a vystavila jsem
>klientovi fakturu, on ale vyžaduje abych na ni doplnila i
>kdo mi vydal IČO, je to opodstatněné?
NE
>
>Mám tam i informaci, nevím jestli správně, která by
>tam měla být podle nového občanského zákoníku
>(Živnostenské oprávnění vydal úřad příslušný podle § 71 odst. 2
>živnostenského zákona: Městský úřad XY).
na toto mám stanovisko Min. průmyslu a obchodu, ve kterém mi napsali, že se má uvádět:
"Zapsán v živ. rejstříku.Úřad příslušný podle § 71 odst. živ. zákona je(uvést úřad)
>
>Ale na původním živnostenském listu mám již IČO
>napsané, ale info o tom kdo ho přidělil ne... Byl to
>živnostenský úřad?
>
>Děkuji a radu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
Chytila páječku za pálivý konec, přesto se nevzdala. Dnes tvoří unikáty z cínu i skla
5. 11. 2015 9:43
Dobrý den,
jsem FO podnikatel, živnost volná a vystavila jsem klientovi fakturu, on ale vyžaduje abych na ni doplnila i kdo mi vydal IČO, je to opodstatněné?
Mám tam i informaci, nevím jestli správně, která by tam měla být podle nového občanského zákoníku (Živnostenské oprávnění vydal úřad příslušný podle § 71 odst. 2 živnostenského zákona: Městský úřad XY).
Ale na původním živnostenském listu mám již IČO napsané, ale info o tom kdo ho přidělil ne... Byl to živnostenský úřad?
Děkuji a radu