Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
Chytila páječku za pálivý konec, přesto se nevzdala. Dnes tvoří unikáty z cínu i skla
18. 11. 2015 14:33
Dobrý den, ráda bych poprosila zkušené o radu. Máme klienta, který nám dluží 180.000,- + ještě 100.000,- pokutu za nedodržení smlouvy.
Byla s ním sepsána Dohoda o novaci s tím, že nám zaplatí 200.000,- víc nic. A teď přesně nevím jakým způsobem odúčtovat dluh. Jelikož v dohodě není napsáno kolik z té částky, kterou zaplatí připadá na dluh a kolik na smluvní pokutu, tak jsem si to udělala procentuálně, aby mi to nemohl někdo napadnout. Ale přiznám se, že nevím jak s tím zbytkem.
Dluh jsme měli zaúčtovaný na 378, takže tam je to jasné, učitou částku dám 221/378 a nevím kam oddúčtuji ten zbytek ..../378. Dále část pokuty zaúčtuji 221/644 a zase nevím co s tím zbytkem.
Na pokutu máme vystavenou fakturu, ale zaúčtovaná samozřejmě není.
Nevím jestli jsem to napsala dost srozumitelně.
Děkuji všem za radu.