Re: Zaplacená dobírka
Můžete to dát jako úhrady zálohy (314/211). A až dojde fakturka, tak fakturu zaúčtovat (např. 518,343 / 321), a tuto platbu spárovat s fakturou (321/314) vnitřním dokladem
Nebo já tím, že účtuji pokladnu na konci měsíce (pokladní knihu vedu denně, takže přehled mám o stavu financí), tak čekám na fakturu, a tu si přihodím ke stvrzence a účtuju rovnou (518,343 / 211)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 11. 2015 13:33
Dobrý den,
mám dotaz ohledně účtování dobírek.
Přijde nám balík na dobírku a od dopravce dostanu stvrzenku, že přijali peníze. Faktura přijde později poštou nebo emailem.
Výdajový pokladní doklad mám napsat na dopravce nebo na firmu, která vystaví fakturu?
Zatím jsme to vždy účtovali jako úhradu faktury s datem vyplacení. Ale co když mi přijde faktura třeba až za týden, pak mi nesedí pokladna.
Nemělo by se to účtovat např. jako záloha? Pak by přišla faktura a tam bych tu zálohu odečetla a tím pádem by byla uhrazena?
Jak toto účtujete, prosím poraďte, jsem začátečnice.
Děkuji