Re: kontrolní hlášení - sběrné doklady
Pokud Vám software dovolí zařadit sběrný doklad s částkou nad 10 tis. do kolonky pro doklady do 10 tis - tak klidně můžete účtovat stejně jako doposud. (předpokládám, že PHM ani administrativu nekupujete v jednom nákupu nad 10 tis.)
Já myslím, že sběrné nemůžete nikdy dát nad 10000.
Probírali jsme to na školení, dělat je můžete, ale to vám určitě nevezme.... Naopak prý se budou faktury větší spíš rozmělňovat,
aby se dostaly do 10000 (jednodušší evidence -bez čísel atd...).
Samozřejmě musel by to někdo chtít dělat.
Jaru - nebuďte vyděšená více než je nutné :-)
Když software nedovolí zařadit kam potřebuje uživatel, tak prostě nebude dělat sběrné doklady nad 10 tis. a je po problému.
Tazatel pochopil, jak jsem to myslela.
Softwarů je hodně, určitě to každý vyřeší po svém. Žádný jednotný "návod" jak pracovat s programem nebude.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
Chytila páječku za pálivý konec, přesto se nevzdala. Dnes tvoří unikáty z cínu i skla
23. 11. 2015 8:50
Dobrý den, mohl by mi prosím někdo osvětlit nastávajíc situaci ohledně KH? Uvedu příklad. Nyní zaúčtovávám sběrné doklady (např. phm od jednoho služebního auta, kancelářské potřeby atd.) tak, že to sloučím do jednoho čtvrtletí. Jsme čtvrtletní plátci. Chápu správně, že z důvodu KH budu muset být každý doklad účtovat zvlášť? Předem děkuji za reakci a přeji hezký den :)