Re: KH - DD nad 10 tis. vč. osvob.plnění
Já bych uvažovala jen o té částce s které se vypočítá DPH /tj.služba/
ve středu jdu na školení - napíšu názor daň.poradce
Re: KH - DD nad 10 tis. vč. osvob.plnění
Souhlasím s Ivinou. Jde o součet základu daně a DPH, tj. zrovna Váš případ patří do B.3. Vždy se musí uvažovat tak, aby obě strany uvedly stejně. Váš dodavatel stravenek bude také posuzovat jen to zdanitelné plnění, tj. uvede do tabulky A.5.
Uvedu další případ: celý rok platíte zálohy za energie, dostáváte daňové doklady na zálohy. Budete uvádět v B.2 nebo B.3 dle částky. Pak dostanete konečnou fakturu třeba na 100 tisíc, kde bude 95 tisíc už uhrazeno zálohami. Zbytek je jen 5 tisíc. Tu konečnou fakturu dáte do tabulky B.3.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 11. 2015 11:34
Dobrý den,
s programátorem jsme teď narazili na problém, jak do kontrolního hlášení zahrnovat faktury nad 10 tis. Kč, kde je DPH třeba jen 300 Kč.
Např. stravenky - faktura 90 000 Kč, z toho 89 500 stravenky, netýká se DPH, ale za zprostředkování 500 Kč základ, z toho DPH cca 100, z toho uplatňujeme 55 %, tzn. DPH jen 55 Kč, ale faktura je na 90 000 Kč.
Zajímalo by mne, zda takováhle faktura, která přesahuje 10 tis. Kč,
patří do "velkých" faktur, nebo je důležité, že DPH je jen 100 Kč, a tudíž patří do "drobností" do 10 tis. Kč.
Nikde v pokynech jsem to nenašla. Poradíte mi prosím?
Předem děkuji.