Re: Odměna za příležitost.práci
Pokud je to skutečně příležitostná práce, není nutné DPP. Já mám připravenu jednoduchou smlouvu o příležitostné činnosti, pracovník mi potvrdí převzetí odměny v hotovosti, a je na něm, zda nepřesáhne 30 tis. Kč v daném roce a nemusí odvést daň nebo to uvede do svého daňového přiznání (§10 zák. 586/1992 Sb.). Je to ve většině případů výhodnější, nemusí se srážet daň.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
Chytila páječku za pálivý konec, přesto se nevzdala. Dnes tvoří unikáty z cínu i skla
Další spor Schillerové s Babišem, tentokrát jde o limity u zdravotních benefitů
Ženám rostou důchody v posledních letech rychleji než mužům
26. 11. 2015 14:57
Ahoj, zajišťujeme konferenci a jde mi o to, zda mohu a hlavně jak, vyplatit malou hotovost za příležitostnou práci v průběhu akce. Např. za pomoc se stěhováním, tříděním atp. Prostě jakýsi "bakšiš"... Jde o malé částky do 500,- Kč např. Mohu na to vystavit pouze pokl.výd.doklad s nacionály příjemce? Nebo musí být smlouva? S tou bych ale měla problém, když to musím vyplatit na místě a ihned (a neplánovaně)... Poradíte mi? Díky