Re: odměna jednatele, SP/ZP
podle mého smluvně netřeba ošetřovat nic, vyplývá to ze zákona. Takže buď bude každý měsíc nosit peníze za doplatek ZP do pokladny nebo zvedněte odměnu tak, aby min ZP vycházelo (pozor, od r.2016 bude min. ZP 1337 Kč)
Re: odměna jednatele, SP/ZP
Já se připojím - řešila jsem to stejné v pátek a ZP je jasné, ale ohledně SP mi bylo přímo na OSSZ sděleno, že pokud bude mít jednatel méně než 2.500, tak se musí z pojistného odhlásit, jelikož je to zaměstnání malého rozsahu... (náš jednatel má odměnu 2.000 Kč)...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
Chytila páječku za pálivý konec, přesto se nevzdala. Dnes tvoří unikáty z cínu i skla
Další spor Schillerové s Babišem, tentokrát jde o limity u zdravotních benefitů
Ženám rostou důchody v posledních letech rychleji než mužům
30. 11. 2015 13:47
Dobrý den,
domnívám se správně, že z odměny jednatele (jakákoliv výše - např. 1.000 Kč) je vždy odváděno SP a ZP? Např. jednatel má odměnu 1.000 Kč/měsíčně - není s tím problém, SP/ZP klasicky... v případě, že jednatel nemá žádný jiný pracovní poměr, ze kterému by se mu platilo ZP z min. mzdy, tak jako firma provedeme dopočet ZP do minima - při odměně 1.000, bych se však s doplatkem ZP za zaměstnance dostala "do minusu", jak toto ošetřit?
Děkuji