Re: OT poškození majetku dítěte v ZŠ
Děkuji moc za Vaši odpověď. Souhlasím s tím, že by asi zaměstnavatel neplatil, protože bych si vše řešila sama s poškozeným. Myslím ale, že to jsou dva rozdílné případy.
Za nezletilé děti v době pobytu v ZŠ odpovídají stále rodiče, ale také škola, která je má ve své péči. Za škody odpovídá dle § 391 zákoníku práce u dětí v ZŠ právnická osoba, tedy škola. Pokud bych já měla vymáhat po rodičích, kde vezmu jejich adresu případně telefon, to mi přece nemůže škola ani poskytnout, podle ochrany osobních dat. Myslím si stále, že škola má plnit a potom případně vymáhat po rodičích dívky, což mně nemusí zajímat. Děkuji moc za Vaše další názory, pořád si myslím, že mám pravdu.
Re: OT poškození majetku dítěte v ZŠ
Zkuste
http://rvp.cz/informace/mam-dotaz/konzultacni-centrum
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
Chytila páječku za pálivý konec, přesto se nevzdala. Dnes tvoří unikáty z cínu i skla
Další spor Schillerové s Babišem, tentokrát jde o limity u zdravotních benefitů
Ženám rostou důchody v posledních letech rychleji než mužům
14. 12. 2015 12:27
Dobrý den,
mému synovi (8let) poškodila spolužačka v době pobytu v ŽŠ o přestávce brýlové obroučky a skla. ZŠ mně odkazuje na rodiče dívky, která poškození způsobila. Prý jim pojošťovna nic nedá, protože nedošlo k úrazu ať si to s rodiči dívky vyřeším sama. Kontakt na ně nemám, myslím, že by to měla řešit ZŠ a úhradu za opravu mi zaplatit a poté to třeba vymáhat po rodičích dívky. Mám pravdu ?
Děkuji moc za odpověď.