Výpovědní doba, nemoc a nový zamě-tel

• (neregistrovaný)

18. 12. 2015 10:48

Dobrý den,

mám na Vás prosbičku. Nevím, jestli mohu uzavřít pracovní poměr s novým zaměstnavatele nebo nikoliv... Věc se má takto:
    Jsem těhotná, termín porodu mám v půli dubna. V současné době mám zaměstnavatele, který se nechová k zaměstnancům (tedy i ke mě) zrovna dobře (neuznává propustky k lékaři, namísto toho strhne dovolenou, nařizuje přesčasy, které pak neproplácí apod)... Nyní mě oslovil známý, že by potřeboval pomoct s administrativou. Uvažuji, že bych ke konci roku dala u současného zaměstnavatele výpověď (pracuji jako skladnice), takže by můj pracovní poměr skončil 28.2. a od 1.1. bych uzavřela nový pracovní poměr. Přeci jen jako skladnice se víc v těhotenství nadřu, nervy apod a já chci mít jako těhotná klid, což ve stresovém prostředí prostě nejde a jako administrativní pracovnice bych neměla takový stres... Protože mám menší komplikace, tak uvažuji o neschopence. Už jsem se o tom bavila s lékařem a měla bych vycházky (6 hodin v celku), ve kterých bych mohla právě dělat z domu tu administrativu a každá korunka se mi teď hodí... Neberte to jako "vyčůranost" z mé strany, ale u tak netolerantního zaměstnavatele (i vůči mě - jako těhotné) již nechci pracovat... Mohu mít tedy současné jednoho zaměstnavatele s nemocenskou a druhého s příjmem?

Děkuji za Váš čas

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).