Exekuce na mzdu

• (neregistrovaný)

5. 1. 2016 9:50

Dobrý den!
    Prosím o radu!
    Máme zaměstnance na dohodu o pracovní činnosti. Výše jeho odměny je 1.950,-Kč. Zaměstnanec je starobní důchodce.
    Nyní přišel exekuční výměr na mzdu. Mzdy dělám krátce a s exekucí jsem se nikdy nesetkala. Prosím Vám, podle toho výměru má exekuci i na důchod. To mne ale nezajímá?! Já mu mám vyměřit exekuci z "naší" odměny a co mu bylo sraženo jinde nemá vliv? Prosím pěkně, chápu správně, že tzv. "nezabavitelné" minimum se počítá vždy, i kdyby měl více zaměstnání nebo dohod? Takže když já vezmu tu odměnu "od nás", tzn. 1.950,-Kč, pak mu nemůžu exekučně srazit nic, jelikož tato částka je nižší než nezabavitelné minimum?
    Moc děkuji za každou radu!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 1. 2016 10:06

Milu (neregistrovaný)

Re: Exekuce na mzdu
      Jestli už má exekuci na důchod, tak patrně nezabavitelnou částku mu odečítají tam. Jako osoba má nárok na nezabavitelnou částku pouze jednou. Měla by jste v tomto případě komunikovat se sociálkou, nebo s tím kdo mu vyplácí tento důchod.

• 5. 1. 2016 10:11

jasná. (neregistrovaný)

OSSZ není povinna tuto informaci sdělovat, takže bych zavolala přímo exekutorovi a zeptala se, kdo bude uplatňovat nezabavitelnou částku a popřípadě v jaké výši. Ale nejdříve si znovu důkladně přečtěte exekuční příkaz, protože tato informace by tam měla být uvedena.

• 5. 1. 2016 10:13

Iv.Ma.Lig. (neregistrovaný)

Právě že to tam není, už to čtu snad po desáté dokola a pořád z toho nejsem moudrá.
      Prosím, a když by byla nezabavitelná částka uplatněna z důchodu, tzn., že od nás bychom mu strhli celou odměnu?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).