Re: KH novelizace § 101c/1/b ZDPH
>Použiji část příspěvku, který již propadá do archivu,
>ale krásně dokládá, jak je fízlovské KH nepřipravené a
>vlastně protiprávní. Zákon přijatý před rokem je
>"novelizován" nějakými nepodepsanými Informacemi bez č.j.
>Právní stát jak vyšitý.
>
>Na otázku Jirky:
>
>Může nastat situace, kdy odběratel přijme zdanitelné
>plnění, ale nemá nárok na odpočet (doklad přijde až v
>dalším měsíci). Pak je
>POVINNOST podat KH, přičemž její splnění není ze
>strany FS
>umožněno.
>
>Jsem odpověděl:
>
>Jirko,
>
>máte sice podle § 101c/1/b ZDPH pravdu, ale GFŘ
>"novelizovalo" toto ustanovení svou nepodepsanou Informací
>ze 4.12.2015 tak, že pokud neuplatňujete nárok na
>odpočet, tak nejste povinen podat KH.
>
>Hezký den!
Dobré ráno,
dle mého názoru, jde o prvních "sedm statečných", kteří podají stížnost - žalobu k ÚS. Já na to bohužel "koule" nemám, neb jsme právě dokončili výplaty za prosinec pro naše "malé" firmy a vše okolo KH se učíme za pochodu. Fakt je jedna věc, že čím více se člověk školí a sleduje toto fórum, tak zjišťuje, kolik "drobných" chybiček a nedomyšleností okolo KH je. A i když jsem si byl ze začátku celkem jistý, tak začínám pochybovat a to je blbě...
Krásný den všem
Já z těchto důvodů byla na mrtvici již od prvopočátku ... jen při vzpomínce na přenesenou povinnost (bez likvidačních sankcí) ...kolik pokynů GŘ dodalo ..zákon vyšel s CZCPA - a pravá nevěděla co dělá levá ... patří nepatří ... no však zúčastnění ví ...a nyní s velkým hurá vydají videoseminař ke KH, kde nám jednoduchost vyplnění ukáží na tom opravdu nejjednodušším příkladu :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 1. 2016 0:16
Použiji část příspěvku, který již propadá do archivu, ale krásně dokládá, jak je fízlovské KH nepřipravené a vlastně protiprávní. Zákon přijatý před rokem je "novelizován" nějakými nepodepsanými Informacemi bez č.j. Právní stát jak vyšitý.
Na otázku Jirky:
Může nastat situace, kdy odběratel přijme zdanitelné plnění, ale nemá nárok na odpočet (doklad přijde až v dalším měsíci). Pak je
POVINNOST podat KH, přičemž její splnění není ze strany FS
umožněno.
Jsem odpověděl:
Jirko,
máte sice podle § 101c/1/b ZDPH pravdu, ale GFŘ "novelizovalo" toto ustanovení svou nepodepsanou Informací ze 4.12.2015 tak, že pokud neuplatňujete nárok na odpočet, tak nejste povinen podat KH.
Hezký den!