Re: Kontrolní hlášení - účtování dokladů
Strašně moc Vám děkuji, zítra v práci si to nastuduji. Hezký večer.
Re: Kontrolní hlášení - účtování dokladů
Lenko, já bych byla opatrná s odkazy na www stránky. Jen zběžně jsem četla a jsou tam chyby.
Zřejmě znalost zákona o DPH a procesních předpisů není až tak velká.
Jinak by nemohly odpovědné osoby napsat níže uvedené řádky ("Finanční úřad na ně nepošle výměr a plátce má povinnost je uhradit do 15 dnů").
viz:Jaké jsou pokuty za nepodání kontrolního hlášení?
§ 101h dělí pokuty do dvou kategorií – ty které vznikají automaticky ze zákona. Finanční úřad na ně nepošle výměr a plátce má povinnost je uhradit do 15 dnů.
Pro jistotu uvádím znění zákona o DPH §101h.
(4) O povinnosti platit pokutu podle odstavce 1 rozhodne správce daně platebním výměrem a současně ji předepíše do evidence daní.
(5) Pokuta podle odstavců 1 až 3 je splatná do 15 dnů od právní moci rozhodnutí o pokutě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Další spor Schillerové s Babišem, tentokrát jde o limity u zdravotních benefitů
Ženám rostou důchody v posledních letech rychleji než mužům
Město chtělo vyšší daň z nemovitostí pro brownfieldy, zdanilo však i školku
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
27. 1. 2016 11:58
Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat, při účtování dokladů-daňových i nedaňových (kde není DPH např.výběr z bankomatu do poklady, nebo nákup cenin na poště, atd...) musím všude uvádět evidenční číslo toho dokladu? A nebo jen u přijatých a vydaných zdanitelných plnění uvedených v přiznání k DPH? Musím to evidenční číslo dokladu uvádět i u dokladů do 10 tis.Kč? Pokud není uvedeno na dokladu že se jedná o evidenční číslo dokladu, budu uvádět klasicky číslo dokladu a pokud je v něm i znak a písmeno, mám to uvést přesně jak je to na dokladu a nebo bez těchto znaků? Děkuji moc.