Re: Koeficient u daní z nemovitých věcí
Když přiznání odnesu na podatelnu FÚ ve čtrvtek nebo pátek, tak je to ještě bez sankce, že? Resp. já to musím poslat datovkou, kterou jsem si neprozřetelně dobrovolně zřídil :( Tuším je tam 5 dní tolerance. Nevím si rady s tím koeficientem na ř. 310, budu se muset někde zeptat.
Bohužel nepomůže
Ne, to je bohužel nepoužitelné, tam to najde jenom ř. 315 a 320 a tyto koeficienty už znám. Já potřebuju zjistit koeficient pro ř. 310.
OT: Vláda se zbláznila?
Uff, děkuji za ten odkaz, odpovědi jsem si přečetl a snad jsem to i pochopil (?). Koupil jsem byt v paneláku s 90 jednotkami, pozemek pod panelákem patří nám (já jsem tedy jeden z 90 spoluvlastníků) a podle katastrální mapy pozemek nepřesahuje mimo budovu paneláku, čili použiju koeficient 1,20.
Jenom mi není jasná situace, když někdo třeba koupí nebo zdědí 5 bytů v různých bytových domech, každý dům bude jiný, jeden bude panelák s pozemkem jen pod ním (koef. 1,20), další byt bude v paneláku s malým pozemkem pro popelnice (koef. 1,22) a třetí bude cihlový činžák s dvorkem (koef. 1,22) a čtvrtý bude opět panelák s pozemkem jen pod ním (koef. 1,20), tak krucinál, co člověk v takovém případě napíše na ten řádek 310? To kvůli tomu podá 5 daňových přiznání? Ti zákonodárci nemají mozek, už bych snad přežil zvýšení daně o 10 Kč, ale musel jsem věnovat celý pracovní den (!) zjišťování odpovědi a to mám jen jeden byt, co kdybych jich zdědil nebo koupil pět a dostal se do této hloupé situace. Pak se člověk nediví, že klesá výkonnost naší národní ekonomiky, když člověk místo práce řeší blbosti!
1. 2. 2016 14:47
Použije se prosím u bytu koupeného v roce 2015, ale v domě, kde je staré SVJ vzniklé roku 2010, koeficient 1,22 nebo 1,20 ? Jednotky jsou vymezeny v katastru dle zákona o vlastnictví bytů.
Je to údaj pro řádek 310. Nevím, zda napsat 1,22 nebo 1,20
Neumím si bohužel vyložit § 10 odst. 3 zákona o dani z nemovitostí