Dobrý den, prosím o radu - v roce 2015: - na UP (1-5/2015) a současně jsem pracovala na DPP (2-5/15), ale příjem nikdy nepřesáhl polovinu minimální mzdy - sociální ani zdravotní pojištění se z DPP nesráželo, podepsala jsem růžové Prohlášení poplatníka, takže i daň byla nulová - v dalších měsících (6-12/2015) jsem měla klasický HPP (u stejné firmy jako bylo DPP), každý měsíc sražená záloha na daň po slevě byla 405,- Kč. Chtěla bych si požádat o roční vyúčtování daně, ale vím, že u teto firmy komunikace mezi majitelem a externí účetní sice probíhá, majitel je ovšem "velká slibotechna", předávání veškerých dokumentů paní účetní je z jeho strany na nule, peníze dluží kam se podívá a dluží samozřejmě i za účetní služby. Tím pádem účetní když nedostane zaplaceno tak prostě nedělá (a já se jí ani nedivím). Proto se bojím, že by na tomto mohlo to moje roční vyúčtování vyhořet. Proto asi raději požádám o vystavení Potvrzení o zdanitelných příjmech za rok 2015. Co všechno musí toto potvrzení obsahovat? Mám totiž dojem, že majitel firmy účetní nepředal ani všechny moje DPP (měla jsem vždy na každý měsíc jednu), nemám z těchto dohod ani výplatní pásky, vždy jen výdajový doklad, že mi byly vydány peníze a za jaké období to bylo. Poradí prosím někdo? Děkuji mockrát.
2. 2. 2016 9:48
Dobrý den,
prosím o radu - v roce 2015:
- na UP (1-5/2015) a současně jsem pracovala na DPP (2-5/15), ale
příjem nikdy nepřesáhl polovinu minimální mzdy
- sociální ani zdravotní pojištění se z DPP nesráželo, podepsala jsem
růžové Prohlášení poplatníka, takže i daň byla nulová
- v dalších měsících (6-12/2015) jsem měla klasický HPP (u stejné firmy
jako bylo DPP), každý měsíc sražená záloha na daň po slevě byla
405,- Kč.
Chtěla bych si požádat o roční vyúčtování daně, ale vím, že u teto firmy komunikace mezi majitelem a externí účetní sice probíhá, majitel je ovšem "velká slibotechna", předávání veškerých dokumentů paní účetní je z jeho strany na nule, peníze dluží kam se podívá a dluží samozřejmě i za účetní služby. Tím pádem účetní když nedostane zaplaceno tak prostě nedělá (a já se jí ani nedivím).
Proto se bojím, že by na tomto mohlo to moje roční vyúčtování vyhořet. Proto asi raději požádám o vystavení Potvrzení o zdanitelných příjmech za rok 2015. Co všechno musí toto potvrzení obsahovat?
Mám totiž dojem, že majitel firmy účetní nepředal ani všechny moje DPP (měla jsem vždy na každý měsíc jednu), nemám z těchto dohod ani výplatní pásky, vždy jen výdajový doklad, že mi byly vydány peníze a za jaké období to bylo.
Poradí prosím někdo?
Děkuji mockrát.