Re: Odškodnění PÚ a RZD
Děkuji a prosím Vás kromě potvrzení o zdanitelném příjmu za r.2015 mu mám dát ještě nějaké potvrzení týkající se toho úrazu?? Při odškodnění podává zaměstnanec DP vždy sám nebo jsou nějaké výjimky, v kterých je možné provést RZD zaměstnavatelem? Myslím třeba ve výšce odškodnění?
Děkuji moc.
Od pojišťovny by měl dostat druhé potvrzení o zdanitelných příjmech. Jediná výjimka je, že odškodnění vyplatí zaměstnavatel ve mzdě a pojišťovna pojistné plnění pošle zaměstnavateli.
Dřív byla do 5000,- daň srážková, ale to už neplatí.
Konzultovala jsem to s paní na FÚ, která k nám chodí na kontroly a řekla mi, že nejde o příjem ze závislé činnosti vyplacený do 31.1. podle par. 5 ods. 4, takže náhrada ztráty na výdělku při pracovním úrazu od pojišťovny se váže k příjmu v roce, v kterém je vyplacená.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Další spor Schillerové s Babišem, tentokrát jde o limity u zdravotních benefitů
Ženám rostou důchody v posledních letech rychleji než mužům
Město chtělo vyšší daň z nemovitostí pro brownfieldy, zdanilo však i školku
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
3. 2. 2016 13:09
Prosím o radu zkušené mzdové účetní. Zaměstnanec měl pracovní úraz s dobou neschopnosti od 13.10.2015 do 13.11.2015. Potvrzení o výplatě odškodnění jsme dostali s datem 27.1.2016. Kterého zdaňovacího období se odškodnění týče? Musí si zaměstnanec podat DP sám za rok 2015 nebo až pak za rok 2016? Odškodnění bylo ve výšce 18373,-Kč Brutto
Děkuji .