Re: DIČ-kontrolní hlášení/zpětná registr
Jen nástin ...
Pokud osoba povinná k dani překročí stanovený obrat a nesplní svou registrační povinnost, bude zaregistrována zpětně od data, kdy se skutečně měla stát plátcem DPH. Podá dodatečně opožděně řádná daňová přiznání za období, od kterého se stala plátcem ze zákona. A zároveň podá opožděně kontrolní hlášení.
V opožděně podaných daňových přiznáních uvede nejen daň na výstupu, ale může uplatnit také nárok na odpočet daně na vstupu. Pokud tak učiní, tak musí tato plnění také uvést do měsíčního kontrolního hlášení. A jsme u toho - plnění nad 10.tis.Kč se musí "sejít" na obou stranách. Dodavatel nebude mít bez DIČ odběratele zahrnuto takové plnění v KH, ale odběratel odpočet DPH ano.
Situace s pozdní registrací k DPH se řešily i zde, v lednu 2015, v lednu 2016,..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Další spor Schillerové s Babišem, tentokrát jde o limity u zdravotních benefitů
Ženám rostou důchody v posledních letech rychleji než mužům
Město chtělo vyšší daň z nemovitostí pro brownfieldy, zdanilo však i školku
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
3. 2. 2016 18:56
Dobrý den,
promiňte, možná mám bezduchou otázku, myslíte si, že to někdo na vyšších místech nepopletl a neuvádí nás v omyl? Kontrolní hlášení je podle mě o dani z př. hodnoty, vůči plátcům DPH, stále nemůžu pochopit, proč bych na dokladech měla uvádět DIČ, když osoba není plátce DPH i když je povinná k nějaké dani, jaksi mě to nedává smysl.
Když se neplátce DPH rozhodne být plátcem, odpočet si stejně uplatní z dokladů kde daň byla odvedena.
Nechci dělat něco, co se příčí logice, pouze, že je to nařízeno.
Já už sama nevím zda jsem b....á nebo začínám méně chápat.
Irena