Převod družst. bytu do vlastnictví-daň?

• (neregistrovaný)

4. 2. 2016 11:32

Dobrý den, v roce 2015 jsem převedla do svého vlastnictví družstevní byt (členkou družstva jsem byla od roku 1984, v bytě bydlím). Zároveň s bytem je ve smlouvě o převodu uvedeno, že k vlastnictví bytové jednotky náleží spoluvlastnický podíl na společných částech budovy a spoluvlastnický podíl na objektu patřícímu k budově-kontejneřiště a dále spoluvlastnický podíl zastavěného pozemku pod budovou (spoluvlastnické podíly jsou stanoveny poměrem velikosti k převáděné ploše bytu). Převod je bezúplatný. Tento rok v lednu jsem podala Přiznání k dani z nemovitých věcí. A dále si nevím rady - dříve se k bezúplatnému převodu pozemků podávalo Přiznání k darovací dani a převod byl osvobozen. Nyní už jsou dary v zákoně o dani z příjmů.
    Domnívám se správně, že bezúplatný převod poměrné části pozemků je osvobozený, ale protože hodnota nedosahuje 5 mil. Kč, nemusím podávat Přiznání k dani z příjmu? Nebo se převod části pozemků daní a z jaké ceny, z tržní?
    Děkuji moc za odpověď. Hanka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 2. 2016 16:53

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Převod družst. bytu do vlastnictví-d
      Radím Vám dojděte si s tím na FÚ, tam Vám poradí i příp. DP pomohou dát dohromady, než se nervovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).