Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Další spor Schillerové s Babišem, tentokrát jde o limity u zdravotních benefitů
Ženám rostou důchody v posledních letech rychleji než mužům
Město chtělo vyšší daň z nemovitostí pro brownfieldy, zdanilo však i školku
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
4. 2. 2016 11:32
Dobrý den, v roce 2015 jsem převedla do svého vlastnictví družstevní byt (členkou družstva jsem byla od roku 1984, v bytě bydlím). Zároveň s bytem je ve smlouvě o převodu uvedeno, že k vlastnictví bytové jednotky náleží spoluvlastnický podíl na společných částech budovy a spoluvlastnický podíl na objektu patřícímu k budově-kontejneřiště a dále spoluvlastnický podíl zastavěného pozemku pod budovou (spoluvlastnické podíly jsou stanoveny poměrem velikosti k převáděné ploše bytu). Převod je bezúplatný. Tento rok v lednu jsem podala Přiznání k dani z nemovitých věcí. A dále si nevím rady - dříve se k bezúplatnému převodu pozemků podávalo Přiznání k darovací dani a převod byl osvobozen. Nyní už jsou dary v zákoně o dani z příjmů.
Domnívám se správně, že bezúplatný převod poměrné části pozemků je osvobozený, ale protože hodnota nedosahuje 5 mil. Kč, nemusím podávat Přiznání k dani z příjmu? Nebo se převod části pozemků daní a z jaké ceny, z tržní?
Děkuji moc za odpověď. Hanka