Re: Opravný daňový doklad 2015/2016
>>Dobrý den,
>>v lednu jsme obdrželi opravný daňový doklad k faktuře
>>z prosince 2015 na částku 27tis. vč. DPH za zboží,
>>které jsme vraceli.
>>ODD obsahuje následující informace:
>>Částka 200,-Kč včetně DPH
>>Datum vystavení DD: 7.1.2016
>>Datum DUZP: 7.1.2016
>>Datum převzetí: 13.1.2016
>>
>>Nejsem si jistá, do které části KH ODD uvést. Osobně
>>bych jej dala do B2 a DPPD 13.1.2016. Mate mě ale, že
>>původní faktura je z roku 2015 a na ODD he uvedeno
>>DUZP
>>7.1.2016.
>>Prosím o radu, prolezla jsem nespočet diskuzí, ale
>>stále z toho nejsem moudrá :(
>>Předem děkuji za
>>reakce.
>http://www.financnisprava.cz/cs/dane-a-pojistne/dane/dan-z-
pridane-hodnoty/kontrolni-hlaseni-DPH/dotazy-a-odpovedi
Taky mě už všechno mate. Ale podle oddílu X by mělo být datum převzetí tedy 13.1.2016.
A poprosím, na školení bylo vždy upozorňováno, že ODD bude bez rozdílu částky vždy samostatně v A4 nebo B2. Z oddílu X jsem ale pochopila, že opět záleží na celkové ceně ODD a jde do 10 000 doA5 nebo B3. Omlouvám se pokud jsem špatně pochopila, může mi prosím někdo odpovědět? Přeji hezký den.
>dotazy č. 3 a č. 5 u části X
>já bych dala datum, kdy jste vrátili zboží
Alli děkuji za nasměrování, ale časté dotazy a odpovědi na finanční správě jsem před tím také pročítala, a právě zde jsem se v tom ztratila.
Zboží jsme vraceli 30.11.2015, fakturu, ve které bylo fakturováno i vrácené zboží, jsme obdrželi 4.12.2015 (DUZP 2.12.2015) a konečně ODD jsme obdrželi 13.1.2016 (DUZP 7.1.2016). Mě osobně z toho vychází, že bychom měli uvést datum 13.1.2016, tedy datum, kdyby jsme se dozvěděli o okolnostech rozhodných pro vznik povinnosti provést opravu.
Ovšem z oddílu X mi, stejně jako E.V., vyplývá, že vzhledem k tomu, že hodnota ODD je 200,-Kč, měl by být ODD vykázán v oddílu B3 a zde se DPPD neuvádí.
Takže pro shrnutí - vykázat ODD v oddílu B2 nebo B3? A pokud B2, tak s jakým DPPD?
Už jsem z toho opravdu na nervy, jeden blbej ODD za 200 Kč a člověk tím zabije x hodin času. Uvítám každou radu. Díky moc.
u vás spadne do B.3,
dle mého názoru by ale mělo být u ODD nad 10 tis. Kč datum, kdy jste se dověděla o okolnostech rozhodných pro vznik povinnosti provést opravu (§74 odst. 1 ZDPH), a to je den, kdy jste zboží vrátili
dodavatel uvede datum dle §42 odst. 3 písm. b) ZDPH
Alli, moc děkuji. ODD tedy dám do B3 a datum neřeším.
Pokud to tedy dobře chápu, v případě, že by to byl ODD nad 10 tis. (oddíl B2), dodavatel by uvedl datum DPPD 13.1.2016 a my jako odběratel datum 30.11.2015.
Co se týče přiznání DPH, doposud jsme na základě ODD za vrácené zboží vždy vraceli DPH dle DUZP opravného daňového dokladu, který nám zaslal dodavatel. Což vlastně uděláme i s výše zmiňovaným ODD v lednu 2016.
Správný postup by tedy v tomto případě byl jaký? Vrátíme zboží 30.11.2015. Faktura za dodané zboží má DUZP 2.12.2015. ODD za vrácené zboží byl vystaven 7.1.2016.
Měla jsem tedy vratku zboží zohlednit v daňovém přiznání za listopad nebo prosinec? Dodavatel tedy uvedl chybné DUZP na ODD? Už se v tom začínám ztrácet.....Omlouvám se, že s tím pořád obtěžuji, ale ráda bych to měla do budoucna nastaveno správně.
To mě právě také mate. Dodavatel fakturuje za dodané zboží vždy několik dnů po jeho dodání, jiný dodavatel zase spojuje několik dodávek do jedné faktury.
Takže datum dodání (a případné vratky zboží) velmi často předchází DUZP na faktuře, opravné daňové doklady pak téměř vždy spadají DUZP do následujícího zdaňovacího období (jsme měsíční plátci).........
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 2. 2016 18:03
Dobrý den,
v lednu jsme obdrželi opravný daňový doklad k faktuře z prosince 2015 na částku 27tis. vč. DPH za zboží, které jsme vraceli.
ODD obsahuje následující informace:
Částka 200,-Kč včetně DPH
Datum vystavení DD: 7.1.2016
Datum DUZP: 7.1.2016
Datum převzetí: 13.1.2016
Nejsem si jistá, do které části KH ODD uvést. Osobně bych jej dala do B2 a DPPD 13.1.2016. Mate mě ale, že původní faktura je z roku 2015 a na ODD he uvedeno DUZP 7.1.2016.
Prosím o radu, prolezla jsem nespočet diskuzí, ale stále z toho nejsem moudrá :(
Předem děkuji za reakce.