Re: Vyměřovací základ OSVČ - prosím zkuš
>>>>Dobrý den, prosím Vás, poradíte mi někdo. Mám tři
>>>>roky
>>>>do důchodu, jaké mám možnosti navýšení vyměřovacího
>>>>základu kvůli výpočtu důchodu. Když nepoužiji paušál,
>>>>ale skutečné výdaje, budu mít nedoplatek na FÚ 60.
>>>>tisíc. Paušál mi zase hodně sníží vyměřovací základ.
>>>>Můžu
>>>>si nějak navýšit VZ pro OSSZ a přeplácet jen tam?
>>>>Děkuji za rady. Soňa
>>>Můžete. To co vám vyjde v přehledu je minimum, které
>>>si můžete zvýšit, je tam i řádek. Jen by to chtělo
>>>pečlivě propočítat návratnost.
>>
>>Moc děkuji, a prosím Vás, který řádek to je? Zkoušela
>>jsem ř. 29, ale program to neumožní... Děkuji.
>
>Je to řádek 33 druhá položka a je to možno vždycky zpětně za uplynulý rok, nyní tedy za rok 2015. Chce to opravdu propočítat zda se to v té krátké době vyplatí. Koeficient nárůstu výpočtového základu na důchod nebude nic moc.
Viděla jsem někde nějaké propočty a ta návratnost byla zhruba 8 let, když si paní platila 2 roky dobrovolné pojištění a (zaplatila celkem 43 488,-Kč/ 2 roky) a měla odpracovnáno 40 let. Tak nevím jestli je to až tak výhodné, pokud by si platila ještě víc, tak se to vůbec nevyplatí.
Dopis "soudružky M." mě překvapil v tom, že je tam uvedeno, že lze vyššího zabezpečení v důchodu dosáhnout i jinými způsoby než navýšením sociálního pojištění. Myslela jsem si, že to taktně zamlčí.
Jen teda nevím, kolik OSVČ bude ty tři stránky číst....
Jinak souhlasím s tím, že 3 roky před důchodem nemá cenu navyšovat odvod státu. Je lepší to naspořit, uložit jinak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Další spor Schillerové s Babišem, tentokrát jde o limity u zdravotních benefitů
Ženám rostou důchody v posledních letech rychleji než mužům
Město chtělo vyšší daň z nemovitostí pro brownfieldy, zdanilo však i školku
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
11. 2. 2016 18:45
Dobrý den, prosím Vás, poradíte mi někdo. Mám tři roky do důchodu, jaké mám možnosti navýšení vyměřovacího základu kvůli výpočtu důchodu. Když nepoužiji paušál, ale skutečné výdaje, budu mít nedoplatek na FÚ 60. tisíc. Paušál mi zase hodně sníží vyměřovací základ. Můžu si nějak navýšit VZ pro OSSZ a přeplácet jen tam? Děkuji za rady. Soňa