Přiznání FO- příjem z pronájmu, výdaje?

• (neregistrovaný)

16. 2. 2016 18:17

Prosím o radu.do přílohy č. 2 řádku 202= Výdaje- dám úroky z hypotéky, (pronajímám celý dům, mám ho na hypotéku),můžu do stejného řádku příčíst i výdaje za pojišt.nemovitosti, daň z nemovitosti, Tv popl.,rozhlas.poplatek, opravy na domě (přijaté FA), a zálohy za plyn, vodu, elektřinu? a jak je to prosím s odpisy na dům. Můžu si tam dát i odpisy na dům. to si jen spočítám např. mám hypo na 25 let ve výši 2.678 000,-(2.678.000/25let = 107.120,- Kč/rok)tak si k tomu řádku 202 můžu i přičíst těch 107.120,- jako odpis? A další dotaz prosím, když do řádku dám částku, kterou platím za zálohy- plyn, elektř.,voda (platím cca 8 tis.měsíčně (dám částku zaplacených záloh za rok tj.96.000,-?). A co když mi pak přijde v dalším roce faktura za vyúčtování a bude tam přeplatek? Tak co s tím, když si uplatním zálohy v daň.přiznání? Nemusím vést účetnictví, abych si mohla uplatnit odpisy?Moc se omlouvám, ale jsem laik a neumím v tom chodit. A co když mi skutečné výdaje vyjdou vyšší než příjem z pronájmu?
    Moc Vám děkuji za Vaše cenné rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).