Re: kontrolní hlášení faktury přelom měs
nezapomínejte na 3letou lhůtu uplatnění DPH
Re: KH faktury přelom měsíce
DPH musí sedět v součtových číslech na součtový oddíl KH- C.
takže co je v DPH musí být v KH. celkem přesně.
faktura přijde v únoru s DUZP leden. takže do DPH půjde v únoru i do KH půjde v únoru, ale bude mít v B2 v kolonce DPPD DUZP z faktury např. 31.1.2016.
u režimu přenesení A1 a B1 jde vždy do DPH i KH a to vždy k DUZP na faktuře, je jedno jaké je datum doručení a přijetí
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 2. 2016 18:36
Zdravím, zadávala jsem žádost o info na Fu ohledně fakturace na přelomu období a to: pokud obdržím fakturu přijatou s datem vystavení 15.2. a DUZP 31.1. má tedy spadat doklad do kontrolního hlášení za měsíc leden a do DPH v měsíci únor?
odpověď FU:
Údaje o přijatých zdanitelných plněních se do kontrolního hlášení uvádějí až v návaznosti na uplatnění nároku na odpočet daně v daňovém přiznání. To znamená, že údaje uvedené v kontrolním hlášení (popř. jejich součet za kalendářní čtvrtletí u plátců – fyzických osob se čtvrtletním zdaňovacím obdobím) se musí shodovat s odpovídajícími údaji v daňovém přiznání.
Mám tomu rozumět že kontrolní hlášení i DPH za leden se musí shodovat? Brala jsem to že do DPH to půjde v 2/16 a do kontrolního hlášení v 1/16.