Absurdní tel. s Fin. správou -KH

• (neregistrovaný)

22. 2. 2016 16:05

Dnes jsem volala na FS na ifnolinku k KH, do jakého kódu mám zařadit FAV plátcem DPH pro neplátce DPH nad 10.000,--, když znám jen IČ, nebylo poskytnuto DIČ.
    Odpověd 1.operátora: Musíte to dát do A4, protože si to kupuje jako IČ (podnikatel, ne konečný spotřebitel) a pokud Vám DIČ nedal (a on Vám ho dávat nemusí), tak musíte napsat do kolonky DIČ v KH jeho IČ. My už si ho pak dle IČ najdeme, kdyby bylo potřeba.
    Zeptala jsem se, zda si náhodou neplete IČ a DIČ a on mě ujistil, že ne. A že kdybych u neplátce DPH dala do kolonky DIČ, tak oni (zpracovatelé KH) by si to pletli s plátcem, a proto tam musí být to IČ.
    Zalapala jsem po dechu, poděkovala a položila.
    Zkusila jsem druhé číslo a hovořila s operátorem č. 2:
    Ten mě opět ujistil, že tam mám dávat IČ. Tak jsem se zeptala, jak mě to IČ projde kontrolou v EPU, když se tam se zadaných DIČ natahují jen čísla a to CZ přiděluje KH samo. Že se tak vytvoří neplatné DIČ, které neprojde systémem. Slečna operátorka se zarazila, pak to s někým konzultovala a pak mě poprosila, zda jim to mohu poslat písemně, že to začnou řešit, že to asi bude technická chyba, s kterou nepočítali.
    Ale že do A5 do v žádném případě dát nemohu.
    A že to co nejdříve začnou řešit.
    Dnes je 22.2.2016. Věřili byste tomu??????

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).