Re: KH - přjatá fa leden
Samozřejmě právo uplatnit DPH na vstupu máte 3 roky, takže pokud kh při absenci uskutečněných plnění za leden nepošlete, je to OK. Dáte to do kh za únor. Jen datum plnění pak nezapomeňte bude lednové.
A pokud máte daň na výstupu, tak v lednu kh pošlete jen s áčkovými částmi. Nic se neděje, odpočet bude později, ale kh musí sedět na přiznání.
Nárok na odpočet máte 3 roky.
Podle § 101c/1/b máte povinnost KH podat, protože jste v 1/2016 přijala plnění.
Nezávazné vyprávěnky nazvané Pokyny k vyplnění KH Vás sice od povinnosti podat KH, pokud si neuplatníte DPH, osvobozují, ale jsou vydány v rozporu se zákonem, bez č.j., bez podpisu, asi nějakou sektou, zkrátka ilegálně.
Problém dále je, že se asi bude za nepodaná KH posílat výzva na kterou musíte pod sankcí 30 000 Kč včas odpovědět.
Já bych KH na 90 Kč podal. Alespoň bude mít CML co přepočítávat.
Čím více KH, tím více šancí, že se Vítězný únor povede!
Hezký den!
V rámci vítězného února tedy podám za leden :-) děkuji!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Další spor Schillerové s Babišem, tentokrát jde o limity u zdravotních benefitů
Ženám rostou důchody v posledních letech rychleji než mužům
Město chtělo vyšší daň z nemovitostí pro brownfieldy, zdanilo však i školku
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
24. 2. 2016 9:49
Dobrý den, mám prosbu. Chtěla bych se zeptat, v lednu bych měla účtovat pouze jednu přijatou fakturu, jinak žádné doklady. Dotaz je, zda mohu tuto fakturu zaúčtovat jako únorovou, kde by dokladů mělo být více. Jde mi o to že nadměrný odpočet by byl pouze 90,- Kč a stejně by FÚ neposlal, ale nevím, zda je to možné nyní co se týká KH. děkuji vám moc.