Re: Kontrolní hlášení - přenesená daňová
normální faktury přijaté v lednu, dáte do KH i DPH leden s DUZP u přijatých faktur z DUZP z faktury.např. i r.2015
v režimu přenesení s DUZP leden dáte do DPH leden i KH leden do A1dodavatel, B1 odběratel (žádný výpis z evidence)
faktury v režimu s DUZP rok 2015, podáte vždy dodatečné DPH z a příslušný měsíc a nový celý výpis z evidence (nejde do KH)
Re: Kontrolní hlášení - přenesená daňová
A tu fakturu PDP DUZP prosinec, přijatá v lednu, mám dát účetní ať jí zahrne celou do 2015, nebo jí klasicky eviduju 383/321 i když bude v dodatečném přiznání DPH a výpisu evidence za prosinec???
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 2. 2016 22:26
Dobrý večer, nastal mi problém, měla jsem celou dobu za to, že s kontrolním hlášením podám výpis z evidence kvůli jedné faktuře, která má DUZP prosinec a byla přijatá ke konci ledna a je v PDP Účetní jí zavedla do nákladu roku 2015 a já jí evidovala abych si jí mohla uplatnit do DPH s tím, že uplatnit mohu až po přijetí, teď jsem se dočetla, že mám podat dodatečné přiznání za prosinec?? Takže když mi přijde ještě něco co někdo někde našel za prosinec, budu podávat stále dodatečná přiznání???
A jak je to s klasickýma fakturama, tam nevadí v kontrolním hlášení, že je DUZP prosincový?? Jestli dobře chápu opravdu se jedná pouze o PDP