Re: Postup při rozvázání pracovního pomě
dala bych mu termín pár dnů od převzetí, i s varováním, že pak posílám výpověď, zase s doručenkou. Pokud se vám vrátí nevyzvednutá, platí, jako by si ji převzal.
Ano, to je pravda, už toho mám plné zuby, každý přijde, neodpracuje ani hodinu, už chce zálohu, pak zmizí beze slov, a ještě na zaměstnavatele poštvou kontrolní orgány, člověk se snaží k lidem chovat slušně, a oni nemají ani zbla slušnosti, kdy tomu stát udělá přítrž? Nebo zaměstnavatelé soukromníci jsou tady jen od toho aby se jim kálelo na hlavu, jak se to komu hodí a práva nemají skoro žádná, většina se snaží jen nějak přežít, když už se na to dali. Děkuji za radu.
Souhlasím s Katkou, v rámci "hladšího" průběhu a neprotahování nepříjemné situace, bych se ve vlastním zájmu poptala na správě soc. zabezpečení a případně dala okamžité zrušení.
MMCH soc.stát zasahuje zejména pokud je to v zájmu zaměstnanců-voličů.... Na drobné živnostníky prdí.....nemají patřičně silný hlas jako odbory
Ale já nechápu co má stát společného s tím, že si přijali špatného zaměstnance ? Zrovna tohle je oblast, kde si naopak myslím, že jakýkoliv zásah státu do výběru zaměstnanců je nepatřičný. Obzvláště soukromník by si své zaměstnance měl vybírat výhradně sám a sám si pak může nadávat, kohože si to vybral.
Re: Ať se konečně zruší zákoník práce
Ať se zruší pracovní právo jako právní odvětví a to pak bude mazec. Na vztahy mezi zaměstnanci a zaměstnavateli se v plném rozsahu bude uplatňovat OZ a tak ho konečně ti/ty, kteří/které papouškují pár pouček ze ZP, budou muset aspoň vzít do ruky. Ukáže se, co obě smluvní strany budou umět.
Re: Ať se konečně zruší zákoník práce
Tak já sice patřím mezi ty, které papouškují pár pouček ze zákoníku práce, ale ze zkušenosti vím, že druhá strana (jak píšete) si nenastuduje ani to, co se jí bezprostředně týká. Takže si vůbec nedovedu představit, jak kdokoliv ze zaměstnanců, kteří doteď nečetli zákoník práce, se budou orientovat v OZ. Nehledě na to, že ani na těch pár pouček, které papouškuji, kolikrát mezi právníky není jednotný výklad. Už abych byla v důchodu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 3. 2016 19:14
Dobrý den, poradí mě někdo, jak mám postupovat, abych neporušila nějaký zákon, pravděpodobně ZP - zaměstnanec nám nahlásil, že jde marodit, ale už je to týden, ještě nedonesl neschopenku a nic o něm nevíme, pravděpodobně už nepřijde, proběhla nějaká telefonická komunikace, kdy slíbil, že dá vědět, pak říkal, že je v nemocnici, ale není, pracně obsazujeme jeho směny, ale co dál, pokud nedonese neschopenku nebo se vůbec neozve? Děkuji Renata.