Re: Náhrada ztráty na výdělku - výpočet
>>Prosím o radu ohledně náhrady ztráty na výdělku po
>>skončení pracovní neschopnosti vzniklé prac.úrazem.
>>Pro
>>výpočet průměrného výdělku rozhodného pro výpočet
>>náhrady použiji hrubou mzdu za příslušné kalendářní
>>čtvrtletí zvýšenou o 450,- Kč a vydělím odpracovanými
>>dny v
>>tomto čtvrtletí. Ale našla jsem si nařízení vlády
>>č.67/2005 ze dne 12.1.2005, ve kterém se píše, že
>>takto
>>vypočítaný průměrný výdělek se ještě zvyšuje o 5,4%.
>>Nerozumím jednomu: V §3 tohoto nařízení se píše, že
>>úprava
>>náhrady o 5,4% se neprovede, vznikl-li nárok na
>>náhradu po 31.12.2004. Mám tomu rozumět tak, že když
>>se
>>pracovní úraz stal v 7/2005 tak se ho toto nařízení
>>vlády
>>netýká? Prosím poraďte.
Odškodňuji jednorázově po ukončení pracovní neschopnosti (21.8.2005).
>
>odškodňujete puze jednorázově?
takže vemte průměr pro dovolenou z předcházejícího čtvrtletí před čtvrtl.kdy začala nemocenská z důvodu pr.úrazu - spočtěte pracovní dny,které zameškal pro úraz v době nemoci a vynásobte -zjistíte hrubý výdělek
odečtete od něj vyplacené nem.dávky za prac.úraz a dostanete rozdíl na ztrátě na výdělku za dobu nemoci z důvodu pr.úrazu
připočtěte bolestné body x 120 Kč
příp.poplatek lékaři za vypsání bodového ohodnocení a to vše dohromady bude částkou uplatňovanou po pojišťovně...
v § 2 máte napsáno, že se toto nařízení netýká odškodňování pr.úrazů po 31.12.2004 - toto nařízení se týká vlastně odškodňování - vyplácení tzv.doplatků, kdy z důvodu pr.úrazu někdo již nemůže vykonávat nadále práci,kterou dělal před úrazem a fima - pojišťovna mu doplácí měsíčně do výše před úrazem, vychází se z výdělků před úrazem a protože to jsou starší odškodnění před x lety tak se náhrada valorizuje % sazbou tak, jak se zvyšuje i prům.mzda...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
Také Babišova vláda chce, aby se do eTuristy registrovaly jak hotely, tak Airbnb
Plošné zlevňování místo akčních letáků. Drogerie dm mění cenovou strategii
30. 8. 2005 7:25
Prosím o radu ohledně náhrady ztráty na výdělku po skončení pracovní neschopnosti vzniklé prac.úrazem. Pro výpočet průměrného výdělku rozhodného pro výpočet náhrady použiji hrubou mzdu za příslušné kalendářní čtvrtletí zvýšenou o 450,- Kč a vydělím odpracovanými dny v tomto čtvrtletí. Ale našla jsem si nařízení vlády č.67/2005 ze dne 12.1.2005, ve kterém se píše, že takto vypočítaný průměrný výdělek se ještě zvyšuje o 5,4%. Nerozumím jednomu: V §3 tohoto nařízení se píše, že úprava náhrady o 5,4% se neprovede, vznikl-li nárok na náhradu po 31.12.2004. Mám tomu rozumět tak, že když se pracovní úraz stal v 7/2005 tak se ho toto nařízení vlády netýká? Prosím poraďte.