Re: Zákonné volno-svatba
1. Pokud je tedy svatba v sobotu - Vy jako nevěsta s ženichem máte nárok na jeden den volna. Jako rodič, ale bohužel ne, svatba by musela připadnout na pátek, aby na to rodiče měli nárok. Najdete to v Zákonu 2005 - zákoník práce....- str. 88
2. Bohužel je pravda, že si musíte písemně zažádat o vrácení přeplatku, také se mi to stalo a řešili to se mnou jedině písemně, ikdyž jim budete volat a posíláte rozpis plateb.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
Také Babišova vláda chce, aby se do eTuristy registrovaly jak hotely, tak Airbnb
Plošné zlevňování místo akčních letáků. Drogerie dm mění cenovou strategii
30. 8. 2005 8:41
1. Chci se zeptat, když je svaba v sobotu, mají ženich s nevěstou nárok na volno ze zákona. Mají to i rodiče?
2. Druhý dotaz se týká placení příspěvku zaměstnavatele na penzijní pojištění pracovníka. Omylem jsem poslala o 133,- víc, nevím jestli mi to oni musí automaticky vrátit?. nebo když se neozvu mají právo si to nechat? Když jsem se jich na to ptala, prý si musí podat písemnou žádost o vrácení přeplatku. Ale to mi přijde zbytečné prodlužování. Každý měsíc jim spolu s platbou posílám písemnný rozpis platby, takže jasně vidí, že došlo k přeplatku.