Re: vadné LCD
Nějak mi unikla pointa. Problém je v tom, že výrobce nebo prodejce nechce uznat skutečnost, že jde o vadu, kdyby toto uznal, pak je postup jasny.
Re: vadné LCD
Abychom to srhnuli:
1. tolerance na počet vadných pixelů je bohužel pravda a prodejci z tohot důvodů reklamace zamítají
2. i přesto byste to mohl zkoušet na snížení užitné hodnoty výrobku ale moc šancí tomu nedávám - spíš bych se pokusil ignorovat toleranci výrobce a přesvědčit prodejce, že on musí prodávat zboží bez vad, to se ale bez soudu asi taky neobejde
3. jako právnická osoba na §621 ObčZ nemrkejte - není tam nic, co by se vás týkalo
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
Také Babišova vláda chce, aby se do eTuristy registrovaly jak hotely, tak Airbnb
Plošné zlevňování místo akčních letáků. Drogerie dm mění cenovou strategii
30. 8. 2005 10:35
Jako právnická osoba jsem po internetu zakoupil LCD monitor obsahující vadný pixel podle mne jde o vadu, podle výrobce a dodavatele jde o bezvadný výrobek. Co by k tomu řekl znalec, který by měl posuzovat oprávněnost reklamace. Podle mne by totiž neměl výrobce mít nárok na to prodávat nijak neoznačené výrobky s vadou jakkoliv je to věc nedokonalých výrobních technologií - při dotazu na reklamačním oddělení mi bylo dokonce sděleno, že se jedná o normální vlastnost nikoliv o vadu, a že tato vlastnost je dána způsobem výroby, kde se vyskytuje více vadných kusů. I v tom případě by měl výrobce takového produktu tento alespoň označit jako výrobek druhé kategorie, což ovšem nebyl. Mohu uspět s reklamací - myslím, že právo je na mé straně, jakkoliv nevím jak toto prosadit.
Děkuji za reakce