Re: Prosím - leasing jen 4 měsíce!!!
Dobry den, narazila jsem na podobny problem, takze jestli to chapu dobre, tak to znamena, ze jestli je leasing uzavreny na ktersi dobu nez 3 roky, tak se neda hned danove uplatnit. Myslim tim splatky. Jak se tedy treba zrovna v tomto konkretnim pripade bude postupovat. Znamena to, ze se musi predmet odepisovat? A od kdy ma clovek zacit od doby porizeni nebo od doby ukonceni najmu a v jake cene? Velice Vam dekuji take za odpoved!!
Re: Prosím - leasing jen 4 měsíce!!!
Po nabytí vlastnictví začnete odepisovat.
Je taky otázkou, zda prodejce, či "leasingová společnost" (?) provádějí uvedenou transakci v souladu s zákony (především DPH). V praxi se lze setkat s různými paskvily. Na druhou stranu existují i leasingové smlouvy, kdy se uhradí za několik měsíců a doba trvání leasingové smlouvy je 36 měsíců. Bez související dokumentace se nedá spolehlivě odpovědět.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
Také Babišova vláda chce, aby se do eTuristy registrovaly jak hotely, tak Airbnb
Plošné zlevňování místo akčních letáků. Drogerie dm mění cenovou strategii
30. 8. 2005 16:38
Prosím poradí mi někdo, jak to funguje u leasingu z hlediska daní? Koupili jsme soustruh a frézu za 120tis bez daně a podepsali jsme leasingovou smlouvu na 4 měsíce. Opravdu jenom na 4 měsíce. Složili jsme zálohu v hotovosti ve výši 73tis a čtyří měsíce budeme platit 18tis. Soustruh s frézou odkoupíme po skončení leasingu za 1 korunu vč. DPH. Prosím poradí mi někdo, zda můžu dát leasingové splátky rovnou do nákladů nebo musím soustruh s frézou odepisovat 5let? Snažila jsem se to najít v zákoně, ale nakonec mi ještě spletl § 30. Takže se v tom už vůbec nevyznám. Šéf na mě tlačí a chce to vědět hned.