Re: Pr. neschopnost, důležité!!
Pokud nejste zdravá a budete mít vyčerpané dávky-podpůrčí dobu 1 roku,máte možnost požádat příslušnou Okresní správu nem.pojištění o prodloužení pracovní neschopnosti ,zpravidla po žádosti si nechají opět předložit lékařské vyšetření a posudková na OSSZ to může rozhodnout o prodl.Dělají to na 3 měs.,ale může být i třebas 2x.
Třebas má paní podpůrčí vyčerpanou( i další možnosti), neb je nemocná rok a půl , což uvádí o něco níže.
tak moje poznání
byla jsem na PN - záda
po 10 měsících mi posudkový lekář řekl,že jsou lidé na tom hůř, já pracuji v kanceláři kde je teplo ,sucho,nenáročná práce a tak mi ukončuje Pn.tečka
nemohu se vrátit do práce nevydržím sedět u Pc víc jak 15 min,pro bolest zad,nemohu být v jedné poloze,veškerá vyšetření mám ,vše je v normě nebo na hraně normy.
dohodou jsem odešla,teďmám ŽL ,platím a neplatí soc zp,zjištuji kolik podvodníků dnes je na co všechno vás nalákají a pak nic z toho,měla jsem jít přímo na pracák za 3 měsíce výdělek 3000,- náklady nepočítám zisk 0.situace zoufalá , veškeré per.agentury vám naslibují a pak nic,např. seznam cz,hledá manažery skupin HPP,tak jsem chtěla znát podrobnosti a výsledek- OZ na ŽL shánět reklamu a z toho 20%provize,zase podvod ,doufám,že se z toho nějak vyhrabu - musím...
dnes je to již asi zbytečné,ale zásadní chyba u vás byla,že jste nešla na úřad práce a souběžně s tím si nezačala hledat klienty pro případnou práci na ŽL, event.nepřihlásila se k rekv.kurzu ...
v dnešní době začínat a chtít se tím živit je opravdu hodně těžké a lékaři opravdu ukončí nemocenskou,protože na ně zase tlačí sociálka a ta nechce prodlužovat...
nikdy jsem nevěřila ,že je to tak těžké - nedoporučuji-
nechtěla jsem být příživníkem státu ,ale chyba to je a asi to ještě udělám,dlužím na soc a zdr a stále se to navyšuje a naděje žádná byla jsem vždy zaměstnaná a toto neznám ,musím něco udělat jinak to " CHocholoušek" jistí
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
31. 8. 2005 9:57
Dobrý den. Zajímalo by mě jestli mi ošetřující lékař může ukončit pracovní neschopnost v práci, pokud mi byl odepřen invalidní důchod a nemocenské mi též vypršely, ale zdravotní stav mi nedovoluje se do práce vrátit. Mohu si tedy neschopenku ponechat? Má to vůbec cenu si ji nechávat? Děkuji.