Re: KH - první výzva
No, hezký. Jen se potvrzuje, že jim ten diletanskej projekt vůbec nefunguje. Já osobně bych jim nic neposílal, ať váš odběratel reaguje na výzvu, že má vše v pořádku a pak ať se s tím ouředníci perou. Škoda, že jste už poslala to následné KH. Byla by sranda, jak by finančáci prokazovali, že vám výzvu doručili. Prostě to kolabuje, nikdo s tím neumí a tak se to nějak plácá, je to k zbletí. Určitě bych napsal do MF dnes námět na reportáž, jak vše kolem KH bez problémů funguje ;-) .
Rada od daň. poradkyně, cituji:
Maximálně tak zavolám na ten cizí FÚ a řeknu, že žádné takové údaje nemohu poskytnout - neboť bych porušila mlčenlivost.
A já dodávám, tvrdě do nich, my máme dodržovat pravidla, tak ať je oni dodržují laskavě taky. Nenechte si nic líbit.
Udělala jsem obdobnou chybu, výzvu jsem nedostala. Pouze mi paní z finančního úřadu posla e-mail (ne datovkou) že se mi KH rozchází u dvou firem. Shodou okolnosti patří obě pod její správu. Takže žádná výzva, žádná důslednost. Prostě lidský faktor zafungoval pro mně dobře a já ještě ten den poslala opravu. Ale i tak .... zvláštní přístup....prostor pro koumáky co mají dobré vztahy se svými správci. Jinak to nevidím.
Ani já ne, ale v první řadě by jste měl litovat účetní, protože ty/ti jsou na tom podstatně hůře, než nějakej ouřada. Ty/ti mají totiž fixní termíny, likvidační pokuty a nikdo se s nima nemaže. Já rozhodně nemíním tento diletantský paskvil a šlendrián ještě podporovat. Pokud není číslo jednací, tak se to všechno může obrátit proti vám (účetním).
Já jsem také účetní, takže vím jaký je to boj, ale vždycky jsem se snažil se správci vycházet co nejlépe. Navíc tam bylo zaměstnáno dost bývalých spolupracovníků z mého původního zaměstnání a věděl jsem od nich co po nich nesmyslného chtějí jejich nadřízení s tituly ing.,Mgr,Phdr. apod. ovšem nepolíbení praxí v účetnictví.
Re: KH - telefonický požadavek
Mileno,
pokud jste se dozvěděla, že máte chybu, tak jste správně poslala následné KH.
Ten telefonát od odběratele se mi nezdá. Ještě jsem neslyšel aby tetka z FÚ chtěla něco prostřednictvím jiného plátce DPH. Ale samozřejmě to může být nějaká slabomyslná osoba, která slepě poslouchá svého guru a netuší, že existují zákony mj. daňový řád.
Určitě bych na takový telefonát nereagoval. Odběrateli sdělte, že jste postupovala podle zákona o odevzdala následné KH.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 3. 2016 20:31
Dobrý večer,
poprosím o radu, jak byste postupovali:
naše firma - dodavatel zboží - vystavila v lednu plátci DPH fakturu nad 10.000 Kč. Odběratel uvedl v KH do B2. My jsme bohužel uvedli do A5 (upgradem SW se nám u některých odběratelů vymazalo DIČ a ručně jsme opravdu 5000 položek v KH nekontrolovali)... Odběrateli došla výzva ohledně KH, že nesedí s naším KH - nám však výzva nedorazila.. Hned jak se nám odběratel ozval, že obdržel výzvu jsme zjistili to s tím upgradem a DIČ a poslali na FÚ následné KH (nebylo reagováno na výzvu, jak jsem psala, protože žádná výzva nedorazila)... Brala jsem celou záležitost za uzavřenou, ale opět se mi dnes ozval odběratel, že máme jejich FÚ poslat KH v PDF, aby viděli, že máme odběratele uvedeného v A4 a spáruje se to... Tento postup se mi tedy nelíbí a zvažuji, co na odběratelův FÚ napíši... Nevím proč by měl někdo z FÚ vidět moje odběratele/dodavatele, když nám ani nebyla doručena výzva.. Co radíte? Je to pro mě práce navíc, když jsem poslala následné KH, kde jsou již předmětné faktury v A4 a toto by mělo přeci stačit a ještě komunikovat s cizím FÚ....
Děkuji