Placení za služby s nájmem-nechtějí zál.

• (neregistrovaný)

17. 3. 2016 9:06

Dobrý den, ještě prosím o jednu radu.
    Máme smlouvu o nájmu, kde platíme za pronájem kanceláří a samozřejmě za služby. Do loňského roku s tím nebyl problém, byl na to platební a splátkový kalendář. Jenže s nástupem KH se objevil problém, protože firma, která nám to pronajímá chce vystavovat měsíční faktury (neptejte se proč, sama nevím).
    Za pronájem je to o.k., ale co za služby, které chce na konci roku vyúčtovat?
    Dle mne by byl měli za služby vždy vystavit daňový doklad k přijaté platbě, jenže oni se tomu brání, že chtějí měsíčně vystavovat daňový doklad, že by se tam neuvádělo slovo "záloha", ale byl by to klasický daňový doklad (rozepsané energie atd), ale s tím, že by to na konci roku asi nějak vyúčtovali. Nevím tedy jak, protože mne napadá jen ODD (v případě -) nebo doúčtování (v případě+).
    Prosím nevíte jestli by to takto šlo, protože mi jde o to, abych na naši straně měla platný daňový doklad a nedostala se do situace, že by mi ho F.Ú. z nějakého důvodu vyhodil, ale nechci dělat problémy. Tvrdí, že všichni ostatní jsou s tím v pohodě.
    Děkuji.
    Kamila

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 3. 2016 9:30

vladík (neregistrovaný)

Re: Placení za služby s nájmem-nechtějí
      Setkala jsem se s tím také, měsíčně se fakturuje nájemné a služby i energie, ale samozřejmě je to asi nějaký jejich paušál, který fakturují s DPH, každý rok si ho zřejmě nějak počítají, ale nikdy nedochází na konci roku k vyúčtování, protože nejde o zálohy. To by byl kočkopes. Záleží na smlouvě a od toho se odvíjí zbytek. Můj názor je buď zálohy a vyúčtování nebo paušál a žádné vyúčtování.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).