Re: Manky při inventuře a srážky za něj,
Neopráněně sraženou částku bych mu vrátila a pokud dluh neuznal, záleží na vás, zda budete vymáhat soudně. Společná odpovědnost bývá problém, mám tu zlušenost, že pokud se zaměstnavatel takto rozhodne škodu nevymáhat, ostatní, kteří souhlasili, pak žaluji zaměstnavatele. Mám 1 takový spor, který začal v roce 2004 a dosud není skončen.
Re: Manky při inventuře a srážky za něj,
===
Moc Vám děkuji za Vaši ochotu, to bude jednatel vyskakovat ! Zaměstnanec dal ještě ke všemu výpověď, takže situace mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem je opravdu na nože. A ještě jednou velké díky, škoda, že jsem tuhle informaci neměla před zpracováním mezd. Hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město chtělo vyšší daň z nemovitostí pro brownfieldy, zdanilo však i školku
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
17. 3. 2016 10:32
Dobrý den, moc Vás prosím o radu. Na našem skladu bylo zjištěno manko. Zaměstnanci mají podepsánu společnou hmotnou zodpovědnost. Výpočet podílů znám, jen si nejsem jistá v tom, zda jsme mohli či nemohli srážku zaměstnanci, který nesouhlasí a nepodepsal náhradu škody, ze mzdy provést ? Měla jsem srážet po dobu 6ti měsíců - zaměstnanec nepodepsal, nesouhlasí se srážením. V únorové mzdě jsem mu provedla srážku tak, jako by šlo o exekuci, (vyživuje ženu a dvě děti), když bych měla srážet po 6 měsíců, srážka by byla o dost vyšší. Prosím Vás, máte někdo s takovýmto případem zkušenosti ? Budu velice vděčná, zaměstnanec hrozí soudem, byl už u právníka. Já mu srážku bez jeho souhlasu provedla. Moc děkuji za pomoc.