Re: Rozhodné období pro průměr na dovole
Rozhodným obdobím pro výpočet průměru je vždy předchozí kal. čtvrtletí. Jestliže pracovník v rozhodném období neodpracoval ani 22 směn, použije se průměr pravděpodobný. Ve Vašem případě v předchozím kal. čtvrtletí (tedy ve 2. čtvrtletí 05) vůbec nepracovala, použijete tedy pravoděpodobný průměr. Není stanoven žádný přesný výpočet pravděpodobného výdělku a pravděpodobného průměru. Pravděpodobný výdělek je uměle vykonstruovaný výdělek, tj. takový, jakého by asi dosáhla, kdyby bývala pracovala. Takže je to na Vás.
Jen otázka. Píšete, že mateřskou ukončila 20.7. a následovala řádná dovolená? Vy teď teprve počítáte mzdy za červenec?
Re: Rozhodné období pro průměr na dovole
Děkuji za odpověď a k vaší otázce - samozřejmě ne, ale chtěla jsem si pouze ověřit , zda mám výpočet správně. Děkuji , že nám pomáháte v situacích,kdy si nevíme rady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
1. 9. 2005 12:25
Prosím o radu v tomto konkrétním případě:
zaměstnankyně byla v PN od 27.7.2004 do 3.11.2004 a v návaznosti přešla na mateřskou dovolenou (nar.dvojčat),kterou ukončila 20.7.2005.Požádala zaměstnavatele o čerpání dovolené za rok 2004 a 2005. Jaké rozhodné období mám vzít pro výpočet průměru dovolené? Je to poslední Q, ve kterém měla příjem?
Prosím, poraďte. Děkuji